Dehidrogenare

Piesele cu acoperiri de protecţie, solicitate la oboseală sau la eforturi de sarcină continuă, executate din oţel ecruisat sau din oţel cu rezistenţă la tracţiune egală cu cel puţin 1000 N/mm2, sau cu duritatea de circa 30 -HRC, trebuie să fie supuse unui tratament termic de
dehidrogenare, realizat la temperatura de 190…210°C, cu menţinere timp de cel puţin două ore.

În tratamentul termic al metalelor, azotul este utilizat pentru a creea atmosfere artificiale pentru protejarea metalelor.
În operaţiuni speciale, cum ar fi tratamentul termic al metalelor în furnale vacuumatice, argonul este utilizat pe durata fazei de răcire a pieselor în furnal în timp ce acestea trec de la faza de vacuum foarte înalt la presiunea atmosferică. Argonul este ales şi în acest caz datorită proprietăţii sale de a fi inert în raport cu metalele topite.
În tratamentul termic al aliajelor de aluminiu şi magneziu, pentru generarea unor atmosfere de protecţie se utilizează dioxidul de carbon. Utilizarea acestuia înlocuieşte amestecul tradiţional, foarte poluant, care conţine SO2, produs prin combustia sulfului plasat în mod intenţionat în cuptorul de tratament.
Pentru tratamentul termic al metalelor mai este, de asemenea, utilizat şi hidrogenul, acolo unde este necesar să se menţină o atmosferă reducătoare în interiorul cuptoarelor, cu scopul de a evita oxidarea şi de a reduce cantitatea de oxizi existentă.

 

cuptor
cuptor 2
cuptor 3

Tratamentul termic este un proces specializat care necesita experienta, expertiza si echipament adecvat.

Cuptoarele noastre stationare de recoacere pot fi utilizate la o mare varietate de aplicatii de tratament termic, indiferent de dimensiune si greutate. Ambele unitati de lucru sunt foarte accesibilie pentru transportul materialelor si produselor. 

„Sistemul de cuptor mobil Delta” este o solutie moderna si flexibila care permite construirea unui cuptor mobil de tratament termic de orice dimensiuni intr-un timp foarte scurt. Capacitatea si dimensiunile acestui sistem sunt efectiv NELIMITATE!

Delta Heat Services realizeaza tratamet termic de tip dehidrogenare la cel mai avantajos pret!